NEVERMORE

En blogg med goth och blandat

Turkish delight

Kategori: Egna filmerIdag är det halloween och hur firar vi det mån tro? Jo, med en ny film såklart! Det är filmen från Turkiet som nu finns att beskåda och pga. att den spelades in i lite sämre kvalitet (fråga mig inte varför) så rekommenderas det att se den i minst 720p men helst 1080p (dvs HD-kvalitet). Se den dessutom gärna i större version på Youtube. Mycket nöje önskas! :)

Den turkiska trubaduren

Kategori: Allmänt

Den enda kvällen som det regnade när vi var i Side spenderades inne på ett schysst hak vid strandpromenaden där en trubadur höll ställningarna. Han spelade där varje kväll och han var riktigt bra. Vi fick bordet bakom honom så vi råkade se vad han hade för låtar i sin lilla pärm när han friskt bläddrade och vilken fanns där om inte den gamla slagdängan "Wicked game"! En låt som främst är känd i sin originaltappning med Chris Isaak men som även framförallt finska HIM gjort en ritkigt bra cover på! Vi önskade den, han spelade och den fick stora applåter, ja, faktiskt de största applåderna under hela kvällen! En stor succé alltså och det var tack vare oss, eller ja, nästan iallafall ;)

Filmen från Turkiet, med titeln "Turkish delight", kommer förresten imorgon!

Spotify #19 - Paradise Lost - Draconian times

Kategori: Musik


Det var 1995 som Paradise Lost släppte sitt numera klassiska album "Draconian times". Paradise Lost är några av de absolut viktigaste pionjärerna inom gothic metal och "Draconian times" är idag högt klassad inom genren av dess anhängare. Det här var gruppens femte skiva sedan starten 1988. Det är förresten från deras album "Gothic" (1991) som hela gothic metal-genren sägs ha fått sitt namn från, men det där tror jag ju vad jag vill om. Hursomhelst så har Paradise Lost i dagarna gått och släppt "Draconian times" på nytt i en uppfräschad version kallad "Legacy edition"! Superb skiva!

Lyssna nu, klicka för att öppna Spotify och "Draconian times" här