NEVERMORE

En blogg med goth och blandat

Spotify #10 - Within temptation - The unforgiving

Kategori: Musik

Okej, jag måste erkänna att jag började lyssna på holländska Within Temptation i och med att de släppte den alldeles superba skivan "Mother earth" 2001. Då hade gruppen redan funnits sedan 1996 och släppt albumet "Enter" (1997) och EP:n "The dance" (1998). Men det var med "Mother earth" som bandet slog igenom på allvar och de har sedan dess varit ett av de största banden inom deras genre. Nästa skiva, "The silent force", släpptes 2004 och är faktiskt bra fastän Within Temptation då börjat ändra stil och förvandlats mer eller mindre till Evanescence 2. Såhär i efterhand så är även "The heart of everything" (2007) också bra. Fast med vissa undantag såklart..

Nu är i alla fall Within Temptation tillbaka med en rykande färskt skiva och det är gruppens första konceptlbum! Det betyder alltså att skivan samtliga låtar berättar en och samma berättelse, en grej som bl.a King Diamond gillar. Historien i "The unforgiving" kommer även att ges ut som serietidning och jag måste säga att omslaget är riktigt tjusigt, fast åandrasidan så har alla av gruppens skivomslag varit snygga! Och nej, de låter inte som Evanescence 2 längre. Tack för det! Det här är den bästa skivan från Within Temptation sedan "Mother earth"! Kanske rent utav bättre?

Lyssna här: Within Temptation - The unforgiving

Ridån går ner

Kategori: FilmDen 31 mars 2011 är en dag som kommer att skrivas in i historieböckerna, ty det är en mörk dag idag. Vad har hänt frågar ni er? Jo, Sandrews lägger idag ner sin biodistribution och ett av de viktigaste kapitlen i svensk filmhistoria är därmed över. En storslagen era på 85 år, som startades av pionjären Anders Sandrews, går alltså just denna dag i graven. Man kan nog inte riktigt förstå hur mycket Sandrews faktiskt betytt både för Sverige och för världen, men det var t.ex. tackvare Sandrews som stora regissörer som Arne Mattsson och Ingmar Bergman kunde göra några av sina allra bästa och framgångsrika filmer. Kvar blir nu bara dvd-distributionen och det är ju i alla fall något då det ännu finns en hel del filmskatter att ge ut på det formatet..

Vila i frid Sandrews, tack för allt!

With this zombie grip

Kategori: Film

Hehe, jag gillar affischen till den klassiska filmen "White zombie" från 1932. Zombie grip. Det här är förresten den 100:e inlägget!